Zverejnené: 23.05.2024

David Einhorn


Je prezidentom a spoluzakladateľom Greenlight Capital, Inc.. Greenlight je hodnotovo orientovaný investičný poradca, ktorého cieľom je dosiahnuť vysokú absolútnu mieru návratnosti pri minimalizácii rizika kapitálu. stratu. Je tiež predsedom predstavenstva Greenlight Capital Re, Ltd. a Green Brick Partners, Inc. Je autorom knihy Foling Some of the People All of the Time: A Long Short Story, publikovanej v máji 2008.

Einhorn je zakladateľom a správcom Einhorn Collaborative, nadácie, ktorá pomáha Američanom budovať pevnejšie vzťahy a spolupracovať na rozdieloch, aby vytvorili sociálne prepojenú a súdržnú spoločnosť. Jednou z významných investícií Einhorn Collaborative je založenie David M. Einhorn Center for Community Engagement na Cornell University, aby sa zabezpečilo, že všetci vysokoškoláci budú mať pred ukončením štúdia vysokokvalitné vzdelávacie skúsenosti s komunitou.

Einhorn bol vymenovaný do správnej rady Cornell v roku 2015 a jeho druhé a posledné funkčné obdobie sa skončilo 30. júna 2023. Naposledy pôsobil vo výkonnom výbore predstavenstva, ako aj v jeho výboroch pre výskum a inovácie, študentský život a vzťahy s univerzitou. Predtým bol spolupredsedom výboru pre akademické záležitosti správnej rady. Pôsobí v predstavenstvách City Year, Nadácie Michaela J. Foxa pre výskum Parkinsonovej choroby a Nadácie Robina Hooda.



 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách