Zverejnené: 23.09.2024

Andrea Orcel


Dňa 15. apríla 2021 bol Andrea Orcel vymenovaný za výkonného riaditeľa skupiny UniCredit. Následne, 6. júla 2022, bol menovaný aj za vedúceho Talianska, pričom si zároveň udržal svoju pozíciu generálneho riaditeľa skupiny. Dňa 7. júla ho predstavenstvo UniCredit vymenovalo za predsedu UniCredit Foundation.

Svoju profesionálnu dráhu začal v roku 1987 v Midland Montagu, kde sa zameriaval na oblasť pevných príjmov. V období od roku 1992 do roku 2012 pôsobil v Merrill Lynch, kde zastával rôzne vedúce pozície, od správy majetku až po riadenie globálnych trhov a finančných inštitúcií.

V roku 2012 sa Andrea pripojil k UBS ako člen výkonnej rady skupiny a neskôr sa stal prezidentom investičnej banky. V roku 2014 bol menovaný generálnym riaditeľom UBS Limited a UBS AG London Branch, a stal sa aj členom predstavenstva UBS Americas Holding LLC, pričom v roku 2016 prevzal úlohu senior kontaktu pre americké a austrálske priemyselné regulačné orgány. Okrem toho bol členom predstavenstva UBS Optimus Foundation a aktívne sa podieľal na iniciatívach zameraných na diverzitu a rozvoj talentov v investičnej banke a vo Veľkej Británii.


 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách