Zverejnené: 20.09.2024

Aleš Blažek


Aleš Blažek začal svoju profesionálnu dráhu ako spolupracovník v pražskej kancelárii White & Case, kde sa zameriaval najmä na oblasti M&A, Banking & Finance a Restructuring. V období od roku 2000 do roku 2003 pôsobil ako hlavný právny poradca pre Citibank Česká republika. Následne sa stal generálnym právnym poradcom pre región Citigroup CEE a bol vymenovaný za zástupcu generálneho právneho zástupcu pre Citigroup EMEA so sídlom v Londýne.

V roku 2007 sa pripojil k GE Capital Global Banking v Londýne, kde sa stal členom vrcholového výkonného tímu ako hlavný právny poradca pre spotrebiteľské podniky GE Capital v Európe. O štyri roky neskôr, v roku 2011, bol povýšený na generálneho právneho zástupcu pre GE Capital International v Londýne, pričom mal na starosti poskytovanie právnych služieb pre všetky podniky GE Capital v Európe, na Strednom východe a v Ázii.

Do ČSOB v Prahe, ktorá patrí do skupiny KBC v Českej republike, nastúpil v roku 2014 na pozíciu vedúceho právneho oddelenia. V roku 2021 bol menovaný za generálneho riaditeľa KBC Bank Ireland, a o rok neskôr sa stal generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva ČSOB Česká republika, pričom sa tiež stal členom Výkonného výboru skupiny KBC.


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách