Zverejnené: 23.08.2024

Chcete kúpiť Bitcoin? Rýchlo a bez papierovania to zvládnete aj v svojom meste


Article image
Kryptomeny prinášajú nové možnosti – okrem akcií môžete obchodovať s Bitcoinom, dokážete platiť na celom svete bez nutnosti používať lokálnu menu, viete využiť kryptomenu ako investíciu. Možností, ako využiť kryptomenu vo svoj prospech, je veľa. Ako a kde však kúpiť Bitcoin? Vďaka Kvakomatu máte týchto možností tiež veľa – konkrétne až na 46 miestach na Slovensku a Česku. Kde nájdete kryptomaty a ako Kvakomat funguje?
 
Kvakomat vyzerá ako štandardný bankomat – len z budúcnosti. A obchodovanie s kryptomenami vám pomôže urobiť si svoju budúcnosť atraktívnejšou. Nakúpiť Bitcoin tu zvládnete v priebehu pár minút a bez papierovania. Ako na to?
 

Teraz nakúpite Bitcoin rýchlo a bez papierovania

Aktuálne je na Slovensku a v Česku 46 Kvakomatov, teda 46 miest, kde dokážete nakúpiť a dokonca i predať Bitcoin v priebehu pár minút – jednoducho, bez papierovania a bezpečne. Prvým krokom je nájsť na prehľadnej mape na www.kvakomat.com najbližší kryptomat a vybrať sa k nemu.
 
Následne si vyberiete kryptomenu, ktorú chcete kúpiť, v našom prípade Bitcoin. Zadáte tiež množstvo Bitcoinov, o ktoré máte záujem. Kvakomat vám okamžite prepočíta sumu do eur podľa aktuálneho kurzu vrátane poplatku za spracovanie transakcie.
 
Pokračujete potvrdením transakcie a odsúhlasením obchodných podmienok. V ďalšom kroku naskenujete QR kód kryptopeňaženky, na ktorú vám prevádzkovateľ Kvakomatu pošle požadovanú sumu Bitcoinov.
 
Do kryptomatu vložíte potrebnú hotovosť, stlačíte „Nakúpiť“ a v priebehu pár minút vám pribudne nakúpené množstvo Bitcoinov do vašej kryptopeňaženky. Rýchle, jednoduché a bezpečné.
 

Kde na Slovensku nájdete Kryptomaty

Kryptomaty Kvakomat nájdete v 27 rôznych mestách na Slovensku a v Česku. Ide o ľahko dostupné a bezpečné miesta, ako nákupné centrá, obchodné galérie či hypermarkety. Na Slovensku dokážete nakúpiť Bitcoin prostredníctvom Kvakomatu v 22 mestách – veľkých, väčších, stredných i menších.
 
Od Bratislavy, Košíc a Žiliny cez Piešťany, Lučenec, Martin až po Rožňavu či Levice. V Česku ide zas o Prahu, Plzeň, Liberec, Olomouc a Hradec Králové.
 
Interaktívnu prehľadnú mapu s adresami jednotlivých kryptomatov nájdete na webovej stránke www.kvakomat.com. Na tejto adrese si tiež môžete pozrieť aktuálne kurzy kryptomien voči euru.
 

Okrem Bitcoinu obchodujete aj s ďalšími kryptomenami

Bitcoin dominuje svetu kryptomien – hodnotou i popularitou. Kvakomat vám však okrem tejto kryptomeny umožní obchodovať tiež s ďalšími 6. Aké kryptomeny tu môžete ešte predať a nakúpiť? Etherium, Litecoin, USDT TRC-20, Dogecoin, Ripple, Cardano a Lightning Bitcoin.
 
Proces nákupu každej z nich je prakticky identický, ako pri nákupe Bitcoinu. S tým rozdielom, že pri otázke, s akou menou chcete obchodovať, nekliknete na ikonu Bitcoinu, ale na ikonu vami vybranej kryptomeny. A čo poplatok za transakciu? Kvakomat je transparentný, viete ho vždy vopred. Priemerne sa však pohybuje na úrovni 6 %.
 
Chcete si nakúpiť Bictoin alebo inú kryptomenu? Pozrite si mapu kryptomatov na www.kvakomat.com.
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách